Добредојдовте на нашите веб-страници!

Како да ги решите вообичаените проблеми на машината за перење стакло

  1. 1.Прашање: Не можам да се отворам и преоптоварувам

Одговор: О: Проверете дали застанувањето за итни случаи е целосно отворено.B. Ако не може да се вклучи, проверете дали осигурувачот во електричната кутија е оштетен.В. Доколку е преоптоварен, отворете ја електричната кутија и притиснете го црвеното копче на мерачот на топлина.Ако го притиснете црвеното светло за да се исклучи, соодветно вклучете го тековното копче на мерачот на топлина.

2.Прашање: Не е чисто

Одговор: А. Проверете дали се отвораат четките.Б. Ако пумпата за вода е отворена В. Дали четките можат да го четкаат стаклото D. Дали четките се истрошени?

3.Прашање:Водата на стаклото не се суши

Одговор: А. Проверете дали впивачкиот сунѓер е наместен и цврсто притиснат.B. Дали црвениот топчест вентил е затворен.В.Дали вентилаторот е вклучен и трча напред?D. Дали е вклучено греењето.E. Дали е оштетен абсорбента сунѓер?F. Дали резервоарот за вода е мрсен?

4. Прашање: Феномен на истекување на електрична енергија

Одговор:А.Проверете дали жица за заземјување.Б. Отворете го секој капак на моторот за да видите дали има притисок на линијата.В.Проверете дали жиците внатре во цевката на решетката се скршени.

5.Прашање: Нема доволно притисок на водата

Одговор: А. Проверете дали има доволно вода во резервоарот за вода.B. Проверете дали пумпата за вода е празна.В.Дали излезот од резервоарот за вода е затнат?

6.Прашање: Гумениот стап на менувачот не се врти

Одговор: А. Ако сите не се вртат, проверете дали моторот е вклучен и проверете дали ланецот е исклучен.B. Ако некои не се вртат, проверете дали завртката на запчаникот е заклучена или горната лента на долниот горен синџир е лабава.


Време на објавување: 22-2-2023 година